δυο μαλάκες ίδιοι

[…]

Ο Κάλλιναν σήκωσε το τουφέκι του και τ’ ακούμπησε στον ώμο του. Μια μικρή λάμψη άστραψε στην άκρη της κάννης.

«Τι κάνετε;» ρώτησε η Γκέρτι.

Ο Κάλλιναν δεν απάντησε. Προσπαθούσε να φανταστεί τι θα γινόταν παρακάτω, και δεν τα κατάφερνε, κι η μικρή λάμψη, αναποφάσιστη, τρεμόπαιζε.

«Θα με σκοτώσετε» είπε η Γκέρτι. «Αυτό θα κάνετε. Το αποφασίσατε τώρα δα, μόνος σας.»

«Ναι» ψιθύρισε ο Κάλλιναν.

Κατέβασε αργά το όπλο του. Μπορεί ο Μακ Κόρμακ να έσφαλλε που την κρατούσε ζωντανή την παλαβιάρα, αλλά αυτός (ο Κάλλιναν) δεν είχε δικαίωμα να την καθαρίσει. Ακούμπησε το τουφέκι του στη γωνιά του τοίχου. Τώρα ήταν και τα δυο του χέρια ελεύθερα. Η Γκέρτι, με τα χέρια τεντωμένα, ψηλαφώντας στο σκοτάδι, πήρε να ‘ρχεται προς το μέρος του. Ήταν αρκετά ψηλή. Τα χέρια της ήρθαν σ’ επαφή μαζί του λίγο πιο κάτω από τους ώμους. Ο Κάλλιναν δεν φορούσε γιλέκο, και το σακάκι του ήταν ξεκούμπωτο. Η Γκέρτι άρχισε να του μαλάζει τα πλευρά, κατεβαίνοντας αργά ίσαμε τη μέση. Και τότε, ο Κάλλιναν έκλεισε την Αγγλίδα στην αγκαλιά του. Εκείνη κόλλησε πάνω του, σφίγγοντάς τον κάτω απ’ το σακάκι, χαϊδεύοντας τις μυώδεις ωμοπλάτες του. Ύστερα ακολούθησε την οστεώδη και οζώδη διαδρομή της σπονδυλικής στήλης και, με το άλλο της χέρι, έπιασε να του ξεκουμπώνει το πουκάμισο. Ένιωσε τη μουσκεμένη σάρκα του Ιρλανδού, και κάτω από τα δάχτυλά της ρίγησαν οι μύες του στήθους. Έτριψε το μουσούδι της πάνω σ’ έναν ώμο που μύριζε μπαρούτι, ιδρώτα και καπνό. Τα μαλλιά της γαργάλησαν το πρόσωπό του αντάρτη. Κάποιες ξανθές τρίχες αναρριχήθηκαν ως τα ρουθούνια του. Του ‘ρθε να φτερνιστεί. Φτερνίστηκε.

«Είσαι το ίδιο μαλάκας με το βασιλιά της Αγγλίας» ψιθύρισε η Γκέρτι.

Από το Φταίμε εμείς που είμαστε καλοί με τις γυναίκες  του Raymond Queneau, σε μετάφραση του Αχιλλέα Κυριακίδη, εκδ. Opera, Αθήνα 1995.
Advertisements

2 thoughts on “δυο μαλάκες ίδιοι

  1. Προφανώς η Γκέρτι είναι μοναχή αφού δεν απλώνει το χέρι της παρά μόνο σε ό,τι βρίσκεται μπροστά της και φαντάζομαι ότι τώρα θα πιάσει το κουμπί του παντελονιού του Κάλλιναν και θα ρωτήσει με την γνωστή βρετανική αφέλεια: What’s this button for?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s