ουτοπία

Η στυγνή γαστρεντερολόγος του blog, άφησε σε προηγούμενο ποστ ένα σχόλιο το οποίο άμα τη αναγνώσει του με έριξε σε μία δίνη συλλογισμών και μελαγχολικών αναπολήσεων. Ιδιαίτερα με προβλημάτισε το κατά πόσο, η προτροπή της επιστημονικής κοινότητας «κλάνε ελεύθερα», στα πλαίσια μιας ειρηνικά οργανωμένης οικογενειακής ζωής, μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη ή αν τελικά το κλάνειν ελευθέρως δεν αποτελεί μία ακόμα ουτοπία, μια ουτοπία μάλιστα μεγαλύτερη κι από αυτήν της ειρηνικά οργανωμένης οικογενειακής ζωής της ίδιας.

Τίθονται πολλά ερωτήματα (τα οποία -αν και ειδικός- δεν θα αναλύσω) με πρώτο (ειδικά για όσους έχουν μικρά παιδιά και άλλα κατοικίδια pets) αυτό της ασφάλειας. Αν και είναι ένα θέμα εξαιρετικά πολύπλοκο  για να οργανωθεί με λέξεις από τον μουδιασμένο από τις κλανιές εγκέφαλό μου, θα επιχειρήσω να το προσεγγίσω με ένα παράδειγμα:

Τις προάλλες αμόλησα μία μέτριας έντασης στη μέση του σαλονιού και από το ρεύμα που δημιουργήθηκε με το ανοιχτό παράθυρο, χτύπησε η πόρτα του δωματίου του μικρού με τόση δύναμη που παραλίγο να αποκεφαλίσει το κουνέλι μας. Τα παιδιά έβαλαν τα κλάματα, το κουνέλι από την τρομάρα του πήδηξε από τον τέταρτο και η καλή μου -λες και ήταν έτοιμη από καιρό γι’ αυτό- κινήθηκε απειλητικά εναντίον του κώλου μου κραδαίνοντας μία τεράστια ομπρέλα που είχε πάρει, μια μέρα πριν με ταΐσει γίγαντες, με πέντε ευρώ από έναν αφρικανό μετανάστη. Δικαίως μετά -και αφού πρώτα απέφυγα τεχνηέντως την ομπρέλα- έβαλα τις φωνές γιατί πάει ο καθένας και ανοίγει όποιο παράθυρο γουστάρει όποια ώρα του κατέβει χωρίς καν να ελέγξει πρώτα τι έχω φάει, πού στέκομαι, σε ποιά στάση κλπ.

Κοντολογίς, διαταράχθηκε τρόπον τινά η ειρηνικά οργανωμένη οικογενειακή μου ζωή και θα μου πεις τώρα εντάξει στα στεγανά του λίβινγκ ρουμ δεν έγινε και τίποτα, αλλά για σκέψου ποιές θα ήταν οι επιπτώσεις μιας τέτοιας επιπόλαιης συμπεριφοράς έξω στην κοινωνία. Τι ζημιά θα μπορούσε να προκαλέσει στον -κατά τους ηλίθιους, αδιάρρηκτο– κοινωνικό ιστό ένα ανοιχτό παράθυρο, μια κλανιά μέτριας έντασης και μια ομπρέλα…

Εδώ μια πόρτα και ξεχαρβαλώθηκε τελείως…

38 thoughts on “ουτοπία

 1. πέραν των δακρύων και των ούρων, με πλημμύρισε μια απορία : αφού είπες οτι το κουνέλι το έκανες ταβανόβουρτσα, πώς πήδηξε ; πήρε και το κοντάρι μαζί του ; be more specific next time pls

 2. Επειδή σε κάποιους απ΄όσους πιθανόν επιθυμούν να διαρρήξουν τον κοινωνικό ιστό δεν περισσεύει τάληρο ούτε για ομπρέλα, ούτε για γίγαντες και επειδή η επιστήμη θα πρέπει να είναι πριν και πάνω απ΄όλα πρακτικώς χρήσιμη για όλους, θέτω στη διάθεση τους μια εξίσου επιστημονική, αλάνθαστη αλλά και οικονομική μέθοδο, το αποτέλεσμα της οποίας μπορούν να δοκιμάσουν με μια προσομοίωση αρχικά στον χώρο του living room αφού ανοίξουν όλες τις πόρτες και τα παράθυρα πριν αρχίσουν να διαβάζουν μεγαλοφώνως στα κουνέλια κι όλα τους τα pets ουτοπίες ενός καραφλού κλανιάρη με πλούσια γυναίκα, γελώντας όσο πιο δυνατά μπορούν (αυτό το τελευταίο θα συμβεί από μόνο του, δεν θα χρειαστεί να κάνουν τίποτα) :) :)

  Βλαμμένο….

 3. Και φυσικά περιττό να τονισθεί ότι μεγάλη πέμπτη είσαι ήδη κλεισμένος (το ινστιτούτο ερευνών βάζει τους γίγαντες) γιατί η σύγχρονη γαστρεντερολογία μετά την κοινωνιολογία βάζει σκοπό να ξεφτιλίσει κι ένα σωρός άλλα «αδύνατα» σύμφωνα με παλιές, ανόητες θεωρίες

 4. Ε τότε φέρτε και τα δικά σας στο ινστιτούτο. Ισόγειο, θάλαμος 7. Αλλά ούτε να διανοηθείτε να ανεβείτε στον τρίτο με τα γεννετικά πειράματα. Όταν είμαστε έτοιμοι και θα μας είστε πολύτιμος για την τελική δοκιμή θα σας ειδοποιήσω.

 5. Σοβαρά ινστιτούτο είμαστε κύριε όχι τίποτα σκιτζηδες. Πειράματα με ψευτοκλανιές που ούτε ο κώλος που τις παράγει δεν τις έχει σε εκτίμηση θα κάνουμε;

 6. Τίθεται ένα θέμα επιστημονικής δεοντολογίας.Όπως γνωρίζετε ο μετρ είναι γενετικά τροποποιημένος με έξοδα δικά μας στην κλινική των πειραματόζωων του Αρκά.Επομένως για να τον πάρετε πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένα επιστημονικά πρωτόκολλα.Διαφορετικά θα διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε.Κι αυτό να το εκλάβετε ως απειλή.Γιατί εμείς μιλάμε,δεν κλανουμε!

 7. Φυσικά και όσα δικαιούστε θα τα πάρετε. Όσες κλανιές πληρώσατε και άλλες τόσες για να μας ανήκει πλέον αποκλειστικά και από μια τουλούμπα δώρο με το προσύμφωνο.

 8. (Βρε, να έχω τέτοιο θησαυρό στον κώλο μου και να μην το ξέρω τόσα χρόνια…! )

  Πάντως για τα αυγά μη μαλώνετε, το δοκίμασα πέρυσι ανεπιτυχώς.
  Τα μισά έσπασαν και τα υπόλοιπα έμειναν ωμά. Αφήστε δε που μου απαγόρευσαν να τα βάψω μέσα στο σπίτι και με κλείδωσαν έξω στο μπαλκόνι. Θα πρέπει να ήμουν σοκαριστικό θέαμα για τη γειτονιά εκείνο το πρωινό. Φανταστείτε δηλαδή ότι βγαίνετε πρωί πρωί να τινάξετε τα σεντόνια και στο απέναντι μπαλκόνι βλέπετε έναν 41χρονο σχεδόν-καραφλό, γυμνό από τη μέση και κάτω να κάθεται πάνω σε ένα ψάθινο καλαθάκι με αυγά και να κλάνει! Βέβαια από μακριά δεν μπορούσε να καταλάβει κανείς ότι έκλανα, θα υπέθετε πιθανόν ότι κλωσούσα. Αλλά δεν ξέρω ποιο από τα δύο είναι καλύτερο για να υποθέσει κανείς για μένα.
  Το σίγουρο είναι ότι -σε περίπτωση που επαναλάβω την προσπάθεια και φέτος- θα φροντίσω να προμηθευτώ μία στολή κότας. Τουλάχιστον έτσι θα έχει και μια λογική το θέαμα.

 9. Ατεκμηρίωτα και χωρίς βάση συμπεράσματα, όπως είναι επόμενο αφού σας λείπει η επιστημονική κατάρτιση για να συνυπολογίσετε και να ρυθμίσετε ανάλογα παράγοντες όπως τη θερμοκρασία που επικρατεί στο μπαλκόνι, την καταγωγή των γιγάντων, το αν η από κάτω τέντα είναι γεμάτη τουλούμπες και κυρίως αν έχει προηγηθεί της απόπειρας ένα παρόμοιο εκείνου της ομπρέλας σοκ.
  Καθήστε λοιπόν στα αυγά σας μέχρι την μεγάλη πέμπτη, αν και με τη ιδέα της «κότας που κλάνει» με την ανάλογη στολή και αξεσουάρ -αν προλάβετε να κατοχυρώσετε πνευματικά δικαιώματα με το άνοιγμα του τριωδίου, ακόμα κι αν με τα αυγά ξανά αποτύχετε θα τα καταφέρετε σίγουρα καλύτερα με την ομπρέλα. Η επόμενη θα είναι τουλάχιστον cuggi.

 10. Κopoloso, δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από κάποιον που δεν έχει ιδέα από επιστήμη και επιστήμονες, παρά και για καρδιολόγο να έχει διαλέξει έναν σκιτζή του ικα.

  Κ.Κ.Μ, Τουλάχιστον τα λουκάνικα θα είναι της προκοπής ή από το λιδλ;

  Και για τους δύο: Ο δικός μου καρδιολόγος το μόνο που συστήνει είναι μερικές στιγμές ημερησίως με γέλιο μέχρι δακρύων ακόμα κι αν η αιτία είναι ένας κλανιάρης καραφλός κι ένας κατ΄ εφημισμό γίγαντας, που οι τουλούμπες του δεν βρίσκουν στόχο.
  Δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω για τη συμβολή σας στο να μένω πιστή στις οδηγίες της επιστήμης. :):)

  Φιλιά – Καλή όρεξη – Καλή διασκέδαση – Καλό βόλι

  • Σηκωθείτε παρακαλώ από τα πατώματα που κυλιέστε και γράφετε τα σχόλια με πιο σταθερό χέρι και περισσότερες διευκρινίσεις.
   Την επόμενη φορά, κάποιο τυχαίο λάθος σας, μπορεί να κάνει την γαστρεντερολόγο του βλογ να διαβάσει «ειλεός» και δεν θέλετε να ξέρετε σε τι ατροπούς μπορούμε να οδηγηθούμε :)

 11. Το κακό είναι πως στα ειρηνικά οργανωμένα κοινωνικά σύνολα κουφοβράζουν πάθη, μίση, ζήλιες, έρωτες και φυσικά καταπιεσμένες πορδές.
  Τελικά όλα είναι ζήτημα σφιγκτήρα…

 12. foradastoaloni, είδατε τι τρυφερή που είστε όταν θέλετε;

  theorema, δυστυχώς το «έλεος» έμεινε στο ’10. Από ‘δω και πέρα θα πορευθούμε με ό,τι έχουμε.
  (ωχ ωχ, ξεσηκώσατε πάλι τη γαστρεντερολόγο…)

  fvasileiou, εκζάκλυ!

  κ.κ.μοίρης, Σ’ ευχαριστώ πάντως για την λεπτότητα που επέδειξες βάζοντάς με να καθίσω καλού-κακού δίπλα στην μπαλκονόπορτα.
  (… αν και έπαιξες με τη φωτιά σερβίροντάς μου εκείνα τα ψητά κρεμμύδια :) )

  • δίπλα στη μπαλκονόπορτα και δίπλα στο ψυγείο, είχα προνοήσει για τα πάντα

   (το απόσταγμά σου πήρε άριστα χτες, το δοκίμασαν οι γυναίκες του σπιτιού μαζί με ντάκο και τα συνοδευτικά του και αποφάνθηκαν πως οινοποιείς πολύ καλύτερα από όσο πέρδεσαι)

   • Με την πρώτη παρασπονδία θα με έχωνες δηλαδή στο ψυγείο; Μόνο μου μαζί με ‘κείνο το κολασμένο τσήζκεϊκ;
    Ω ρε γαμώτο, άμα το ‘ξερα θα την είχα αμολήσει με το που μπήκα στο προ-χωλ…

    (τι ξέρουν οι γυναίκες από πορδές; )

    • ναι, σου είχα αδειάσει και ένα ολόκληρο ράφι για να το φας ξαπλωμένος

     ( τι ξέρουν ; τι ξέρουν ; την έκφραση «στο κλάσιμο» λες να την γέννησαν άντρες ; )

      • Σίγουρα. Σίγουρα κάτι κλάσατε κι εσείς κι ας μην το παραδέχονται οι γραφές. Το πλευρό του αδάμ. Μόνο έτσι εξηγούνται μερικά.

       [Καλημέρα… :) -τρυφερότης- ]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s