εικοσάευρα γιαχνί

Τσιγαρίζουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε λάδι. Προσθέτουμε τομάτα, αλάτι-πιπέρι, σκόρδο. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα εικοσάευρα, ένα  καρότο σε ροδέλες και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε με μπόλικο μπούκοβο.

Αν δεν έχουμε εικοσάευρα, αντικαθιστούμε με πατάτες.

16 thoughts on “εικοσάευρα γιαχνί

  1. Μ’ αρέσετε όταν γίνεστε νοσταλγικός.Αλλά έπρεπε να βάλετε και μια φωτογραφία για να θυμηθούμε πώς ήταν το ώριμο εικοσάευρο.

  2. τσαλαπετεινός, για να μπορέσει να χορτάσει μια 4μελής οικογένεια, αυτό το φαγητό απαιτεί σχεδόν όλα τα εικοσάευρα του μήνα. Για τέτοιες περιπτώσεις έχω μόνιμα στο ψυγείο ένα «Κόκκινο του Αγώνα» (δλδ «5λιτρο ημίγλυκο τετραπάκ») από το νησί. Νομίζω ότι του πάει μια χαρά. Εναλλακτικά, μια δροσερή και (πάντα) ειλικρινής ρετσινούλα θα είναι ό,τι πρέπει νομίζω.
    Για επιδόρπιο δείτε παρακάτω στις προτάσεις της newagemamma.

    butterfly, περιμένω πρώτα να αδειάσει εντελώς το έντερό του. Μετά λέω να τον κάνω σκυλόσουπα… Ή ένα κλασσικό chien au vin. Θα δούμε. Οπωσδήποτε πάντως θα ανεβάσω συνταγή.

    selitsanos, φωτογραφία από ώριμο δεν έχω, αλλά -μεταξύ μας- με το ζόρι κρατήθηκα για να μη βάλω μια από χωνεμένο και αφοδευμένο.

    foradastoaloni, καθόλου. αρκεί να επιτρέπεται το τσιγάρο. Ξέρω κόσμο που τσιγαρίζει και με τον καφέ! :)
    Δίευρα στο φούρνο; Χωρίς να τα βράσουμε πρώτα; Δε γίνονται κάπως σκληρά και στεγνά;

    newagemamma, ωραία η πρότασή σας. Θα τη δοκιμάσω, αν και κατά τη γνώμη μου, τα δεκάευρα είναι αχτύπητα στο μουσακά, αντί για μελιτζάνες.
    Δεκάλεπτα με σαντιγί! Το αγαπημένο μου!
    (βγήκαν φρέσκα δεκάλεπτα; )

  3. Νομίζω πως τα δίευρα πρέπει να μουλιάζουν νερό από το προηγούμενο βράδι, αλλά σίγουρα θα δίνουν θαυμάσια, ρουστίκ γεύση.

    [Όσο για τις πατάτες: ας βιαστούμε πριν γίνουν πιο πολύτιμες από τα εικοσάευρα!]

  4. Αγαπητέ Κοπολόσο.

    Μέσα στο κλίμα είστε και πιάνετε τον παλμό του κόσμου. Γι αυτό λοιπόν θα τολμήσω να ζητήσω μία συνταγή για τον πάλαι ποτέ φέιμους γκρικ μουσάκα. Περιμένω συνταγή για τους απέθαντους φυσικά.

    Μετά τιμής

    island

  5. τσαλαπετεινός, δεν πιανόμαστε πια στα χρηματοοικονομικά εδώ μέσα!
    (δλδ έχετε και φλόγιστρο;! )
    :)

    aerosol, δεν γνωρίζω. Θα θέλουν οπωσδήποτε μούλιασμα υποθέτω. Το σίγουρο πάντως είναι ότι το επόμενο πρωί τα σπάμε και κρατάμε μόνο τους κρόκους. Με τα ασπράδια μπορούμε να φτιάξουμε καμιά pavlova με σως πενηντάλεπτων.

    island, τώρα πιάσατε όλα τα αγαπημένα μου θέματα:
    μπεσαμέλ, μελιτζάνες και απέθαντοι σε φέτες.

    κ.κ.μοίρης, ομόλογα γιαχνί; απαπα…!
    Το ομόλογο το τρως και μετά από λίγο ανεβαίνει το spread και γίνεται το στομάχι σου αερόστατο.
    Βάζω όμως μια κοφτή κουταλιά ομόλογο αντί για μαγιά, στη ζύμη του ψωμιού.

  6. σε ευχαριστώ πολύ, για την πρόταση σου…

    πραγματικά δεν ήξερα τι να μαγειρέψω σήμερα…!!!!

    με έβγαλες από πολύ δύσκολη θέση :-)

  7. prozak, πα ντε κουά :)

    κ.κ.μοίρης, κάτσε ντε, έκοψα το κλαδί που πάτησα για να ανέβω και τώρα δεν μπορώ να κατέβω. περιμένω να πετάξει η ελιά κανένα καινούριο βλαστάρι.

    τσαλαπετεινός, «φοβερός» ο αντίλαλος του γιαχνιού μου;
    Αποκλείεται. Τα μόνα φαγητά που προκαλούν «φοβερό» αντίλαλο είναι τα φασόλια γίγαντες, το πρασόρυζο και η λαχανιά.
    (ειδικά αυτό το τελευταίο προκαλεί μάλλον «τρομακτικό» αντίλαλο)

    κ.κ.μοίρης, πολύ ψηλές. μετά από μια βδομάδα νηστικός πάνω στο δέντρο, με λυπήθηκε η πεθερά μου και μου έφερε σκάλα.
    Από σήμερα πατώ και πάλι στο έδαφος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s