δράμα / μελόδραμα

Στο γυμνάσιο είχα έναν μεσόκοπο γυμναστή ο οποίος, κάθε φορά που διασταυρώνονταν οι δρόμοι μας, με κοιτούσε με μια έκφραση αηδίας στο πρόσωπο κι έλεγε: Παιδί μου kopoloso, δε νομίζεις πως ήγγικεν πια η ώρα να περιορίσεις την κώμην σου;. Το έλεγε αυτό δυνατά -το απήγγειλε σχεδόν- με εκείνον τον παραφουσκωμένο στόμφο των ηθοποιών που ερμηνεύουν αρχαία τραγωδία, δίχως όμως να περιμένει απάντηση.

Το θυμήθηκα τις προάλλες που έκλεισα ραντεβού για κούρεμα χωρίς να έχω πια σχεδόν τίποτα να κουρέψω.

δράμα / μελόδραμα

Στο γυμνάσιο είχα έναν μεσόκοπο γυμναστή ο οποίος κάθε φορά που διασταυρώνονταν οι δρόμοι μας, με κοιτούσε με μια έκφραση αηδίας στο πρόσωπο κι έλεγε: «Παιδί μου kopoloso, δε νομίζεις πως ήγγικεν πια η ώρα να περιορίσεις την κώμην σου;». Το έλεγε αυτό δυνατά -το απήγγειλε σχεδόν- με εκείνον τον παραφουσκωμένο στόμφο των ηθοποιών που ερμηνεύουν αρχαία τραγωδία, δίχως όμως να περιμένει απάντηση.

Το θυμήθηκα τις προάλλες που έκλεισα ραντεβού για κούρεμα χωρίς να έχω πια σχεδόν τίποτα να κουρέψω.

Advertisements

19 thoughts on “δράμα / μελόδραμα

 1. Καλή του ώρα.
  (Δεν τον γνωρίζω αλλά έτσι δεν τελειώνουν συνήθως αυτές οι αναμνήσεις,μ’ ένα νοσταλγικό χαμόγελο,κοιτώντας πέρα;Δείχνουμε έτσι και πόσο έχουμε ωριμάσει από τότε,πόσο έχουμε τριφτεί στις μυλόπετρες της ζωής…)

  (Τι γράφω ο π…ης;!!!)

 2. κ.κ.μοίρης, ναι άλλα όσο σκέφτομαι ότι το δικό του μαλλί στα εξήντα του (εκείνη την εποχή), στεκόταν ακόμα απείραχτο στη θέση του, ενώ το δικό μου είχε αρχίσει να αυτοκτονεί από τα τριανταπέντε…

  φοράδα στ’ αλώνι, την εκδίκησή της την πήρε τελικά η κομμώτρια που με χρέωσε δώδεκα ευρώ για πέντε λεπτά κούρεμα αντί για δέκα ευρώ που έπαιρνε μέχρι πριν ένα μήνα (για επτά λεπτά).
  (Μάλλον θα χρέωσε 20% Έκτακτο Επίδομα Για Την Εξαιρετικά Ψυχοφθόρο Διαδικασία Αναζήτησης Αξιόλογης Τρίχας Για Κούρεμα (ΕΕΓΤΕΨΔΑΑΤΓΚ).

  mamma, αναπόφευκτα

  σελιτσάνος, Το κεφάλι μου πάντως έχει τριφτεί για τα καλά στις μυλόπετρες! Μπορεί να σας το βεβαιώσει κι η κομμώτριά μου αυτό.
  ( … μα πώς τα γράφετε έτσι;!! )

  μάνος, σας ευχαριστώ.

  • μη με αναγκάζεις να ρίχνω το επίπεδο θυμίζοντάς σου ότι το δικό σου – εκείνο ντε- στα εξήντα του θα στέκεται στη θέση του (Χημείας βοηθούσης) ενώ το δικό του στεκόταν τότε όντως απείραχτο στη θέση του, εντελώς απείραχτο , έως και απαρατήρητο…

   (τι γράφω ο π…ης !!!)

 3. Γράφω διότι ουδείς ερώτησε το αυτονόητο:
  Μήπως δεν αναφερόταν στο μαλλί σου;
  Αυτό το «περιορίσεις» αλλού μας πάει….

 4. Μα πού τα θυμάστε όλα αυτά κύριε ΚΚΜοίρη? Στο ίδιο σχολείο πηγαίνατε? Γιεγιές κι εσείς? (δεν σας αναγνωρίζω, ομαδικώς).

  Μεσιέ kopoloso, μη χαλιέστε. Δείτε τον Μπρους Γουίλις, για παράδειγμα. Είναι σαφώς προτιμότερος με το αντρουά ξυρισμένο κρανίο του απ’ ό, τι με τη χαλαρή φράντζα της νεανίζουσας περιόδου του. Δεν συμφωνείτε?

  Αυτό ονομάζεται ΠΣΑΩΝΒΗΨΤ.

  (Παρηγοριά Στον Άρρωστο Ώσπου Να Βγει Η Ψυχή Του).
  (τι γράφω η κ..γ..λα).

  [(παίζουμε κρεμάλα?)]

 5. paraskevasakamatis, αυτό δεν το είχα σκεφτεί! Αλλά σ’ αυτή την περίπτωση δε θα έλεγε: «Παιδί μου kopoloso, δε νομίζεις πως ήγγικεν πια η ώρα να την περιορίσεις διότι έτσι όπως την έχεις απλώσει κατά μήκος του διαδρόμου έχεις φράξει την είσοδο στο γραφείο των καθηγητών;»
  (ωραία έκπληξη, καλώς ήρθες)

  theorema, διαφωνώ. Αυτό που πολύ κόσμια περιγράφετε ως «χαλαρή φράντζα» ήταν τουλάχιστον ξεκαρδιστικό.
  Σας ευχαριστώ όμως για την προσπάθεια.

 6. Thanks, καλώςσαςβρήκα.
  Αν το διατύπωνε έτσι θα ήταν σαφές και συνεπώς στερούμενο συμβολισμών (άσε που εγώ πάλι πιστεύω ότι κάτι άλλο εννοούσε, διαφορετικό από το φράξιμο του γραφείου των καθηγητών…)
  Αλήθεια όμως την άπλωνες κατά μήκος του διαδρόμου;

 7. Συνήθως την έπιανα κοτσίδα αλλά καμιά φορά στα διαλείμματα την άπλωνα κιόλας… Όταν ήταν λουσμένη και δεν είχε προλάβει να στεγνώσει π.χ.

 8. Δεν πρόκειται να γράψω σχόλιο σχετικό με την ανάρτηση σας , αν πρώτα δεν βρω μια αξιόλογη παρενθετική φράση του τύπου (τί γράφω η …. ) που να μην έχει γραφεί , αλλά και που να με … εκφράζει κιόλας .

   • … ή ακόμη και ένα σχόλιο με λόγια άλλου.
    Π.χ. του κ. Κούγια κατά τη δευτερολογία του στη δίκη για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου.
    Προσέξτε:
    «Ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου είναι ότι δεν σκότωσε κανέναν. Ήταν μια τραγική συγκυρία. Ευρισκόμενος προ του κινδύνου να αντιμετωπίσει επικίνδυνες καταστάσεις πυροβόλησε στον αέρα. Αυτοί που του επιτίθεντο ήταν και το θύμα και ο μάρτυρας (σ.σ. είναι ανήλικος) και επειδή τα 16χρονα αυτά δεν είναι σαν τα δικά σας και τα δικά μας, πρέπει να δούμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά…» κλπ κλπ.

    (τι λέει ο μ…ας!)


    Είδατε;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s