γάλα, ζάχαρη, κωλόχαρτο…

Χρειαζόμαστε τίποτα άλλο από το σούπερ μάρκετ;

Advertisements

18 thoughts on “γάλα, ζάχαρη, κωλόχαρτο…

 1. Μια που πάτε για ψώνια μήπως μπορείτε να
  πάρετε και για μένα τα παρακάτω:

  4 γιαούρτια με κανονικά λιπαρά
  500 gr φέτα Κεφαλονιάς
  250 gr Κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
  2 ματσάκια ρόκα
  1kgr ντομάτες
  1 πεπόνι
  2 κιλά ροδάκινα

  Στη δικιά σας λίστα να προσθέσετε
  καφέ και χαρτί κουζίνας-για να μην
  αναγκαστείτε να χρησιμοποιήσετε
  το κωλόχαρτο και στην κουζίνα.

 2. Εγώ θα πάρω τη λίστα του Τσαλαπετεινού. Έχουμε και τις ίδιες προτιμήσεις στα τυριά, μόνο τα γιαούρτια (αν σας είναι εύκολο) να είναι 2% Total της ΦΑΓΕ.
  Merci.

  Καλώς ήρθατε :)

 3. Μας λένε πως το γάλα μειώθηκα. Αν χρειαζόμαστε μόνο αυτά γιατί σε κάθε εξόρμηση(μπρρρρ) στο σούπερ μάρκετ μου φεύγουν πάνω από 80 ευρώ γαμώ το φελέκι μου;;;

 4. masterpcm, υπάρχει ζωή χωρίς κωλόχαρτο;

  τσαλαπετεινός, και το ρωτάτε;
  Να πάρω και ένα καρπουζάκι να το μοιραστούμε;
  (Κοιτάξτε, συνήθως μου συμβαίνει το αντίθετο. Ξεμένω δηλαδή από κωλόχαρτο και αναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω το χαρτί κουζίνας στην τουαλέτα. Σας έχει συμβεί ποτέ; Μιλάμε για ανείπωτο πόνο που οφείλεται μάλλον στη χρήση χημικών λευκαντικών. Και σημειώστε παρακαλώ πως εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κανέναν καλομαθημένο κώλο του σαλονιού. Κάποτε, σε μια άσκηση του στρατού, με έπιασε κόψιμο ενόσω ήτο σε εξέλιξη σφορδή ΠΙΦ (πλαγιοκόπησις ιχθρικού -έτσι όπως το ακούτε- φυλακίου) και αναγκάστηκα να σκουπιστώ κακήν κακώς με δεκαοκτώ ξερά πλατανόφυλλα. Ευτυχώς που η μάχη διεξαγόταν σε ρεματιά με πλατάνια και όχι σε κανένα ελατόδασος στο βουνό!
  Μία άλλη φορά -σε ένα πικ νικ- χρησιμοποίησα πέντε φρεσκοραντισμένα φύλλα καπνού. Έκτοτε έκοψα το κάπνισμα.)

  mamma, θέλετε κι εσείς λίγο από το καρπούζι;
  (καλώς σας βρήκα :) )

  ., … «We accept you, one of us! Gooble Gobble!» Συνταρακτική!
  ( καλώς σας βρήκα :) )

 5. island, διότι χρησιμοποιείτε λάθος λέξη. Δοκιμάστε για κανένα μήνα να βάλετε στη θέση της «εξόρμησης» το «σουλάτσο» και μετά ελάτε να τα ξαναπούμε.
  (τς τς… φρεσκοπαντρεμένοι!)

 6. Αν σας πω ότι δεν τρώω καρπούζι λόγω… πένθους θα το πιστέψετε; Οπότε μπορείτε να το μοιραστείτε με τη mamma- να δώσετε όμως λίγο και στο κύριο ΚΚΜοίρη.

  Επειδή κάνω σκέψεις για τον τερματισμό της μακράς περιόδου καπνίσματος που διανύω, θα ήθελα μερικές πληροφορίες για τη μέθοδο που αναφέρατε με τα 5 ραντισμένα φύλλα καπνού. Μήπως ξέρετε ποικιλία, το είδος του ραντίσματος που προηγήθηκε και αν ήταν από τα χαμηλά μεγάλα φύλλα ή από αυτά που βρίσκονται ψηλά και ειναι μικρότερα;

  Το χειρότερο πάντως φύλλο αντί κωλοχαρτου είναι αυτό της συκιάς. Να μη το δοκιμάσετε ποτέ ούτε για αστείο.

 7. @ 10 Τσαλαπετεινός

  Το φύλλο συκιάς όμως είναι πλατύ και πιάνει μεγάλη επιφάνεια. Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στο κάθετί.

  Μία άλλη λύση είναι το φύλλο της Καθημερινής ή των Νέων ή του Βήματος. Κάνουν την ίδια δουλειά αλλά αφήνουν μαυρίλα (τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που λέγαμε).

  Για τους πιο άντρες και πιο άγριους υπάρχει και το γυαλόχαρτο.

 8. τσαλαπετεινός, αφού το λέτε, σας πιστεύω.

  Τα καπνόφυλλα ήταν της ποικιλίας «μπασμά», και χρησιμοποίησα συνολικά πέντε -όλα από το ίδιο φυτό- ξεκινώντας από τα μεγάλα της βάσης και φτάνοντας μέχρι τα μικρότερα της κορυφής.
  Το τσιγάρο το έκοψα διότι κατά τη διάρκεια του μαρτυρικού 24ωρου που ακολούθησε, έκανα την ακόλουθη απλούστατη σκέψη: Αν αυτό το γαμημένο φυτοφάρμακο προξενεί τέτοιο κακό με μια απλή εντριβή, φαντάσου τι κάνει σε μορφή αναθυμιάσεων στα πνευμόνια μου.
  Περίεργος τρόπος για να το κόψει κανείς -το ομολογώ- αλλά το έκοψα.

  (τέτοια πρωτοφανή αγένεια από μέρους μου! … ούτε που σας καλωσόρισα εχθές! Έστω και καθυστερημένα λοιπόν: Καλώς ήρθατε :) )

  island, μόνο illustration μη δοκιμάσετε. Καθόλου απορροφητικό και κόβει σα διάολος!

  nomad, …καλύτερα συκόφυλλο!!!

 9. -> island επιμένω ότι το φύλο συκής δεν είναι κατάλληλο ούτε για περιβολή. Νομίζετε ότι ο άλλος θα ενέδιδε στο μήλο αν φορούσε πλατανοφυλλο;
  Το γυαλόχαρτο πάλι από το κατοστάρι και κάτω δεν είναι εύκαμπτο οπότε…μισές δουλειές.

  ->kopoloso. Εξαιρετική ποικιλία! Μυρωδάτος και ξανθός. Έχω καπνίσει στριφτό με καπνό από φύλλο μπασμά που κόπηκε μπροστά στα μάτια μου με ένα παλιό ελαφρώς σκουριασμένο μαχαίρι. Θυμάμαι ακόμα τη γεύση του και το άρωμά του. Ωστόσο πρέπει να ομολογήσω ότι κάνω σοβαρές σκέψεις για να το κόψω το κάπνισμα.

  Να με καλωσορίσετε; Μα δεν έφυγα καθόλου! ;-) Νομίζω ότι εγώ έπρεπε να σας καλωσορίζω από τις διακοπές σας. Από τη ιστοσελίδα σας περνάω αρκετούς μήνες τώρα εντελώς αθόρυβα. Προχθές όμως άφησα και ίχνη- μου είχαν τελειώσει τα γιαούρτια και προδόθηκα.

 10. τσαλαπετεινός, μην το σκέφτεστε. Κόψτε το. Αν βάλω και του χρόνου μπαχτσέ, μαζί με τις ντομάτες, θα φυτέψω σε μιαν άκρη και καμιά δεκαριά φυτά μπασμά. Θα σας στείλω τότε μερικά ωραία μεγάλα φύλλα, χωρίς φυτοφάρμακα, βιολογικά, έτσι για να ξεχαρμανιάζετε πότε πότε. :)

  ε, αμ πώς…

 11. Μια που το έφερε η κουβέντα, πώς πήγαν οι ντομάτες σας φέτος;
  (Η ερώτηση διατυπώνεται με σοβαρότητα) Εμένα χάλια, ενώ η ρόκα και τα μαρούλια εξαιρετικά. Μάλλον έφταιγαν τα φυντανάκια. Νομίζω ότι δεν ήταν καλή χρονιά. Το ίδιο για τους πανσέδες.

  Όσο για το τσιγάρο λέμε να πάμε με ένα φίλο για βελονισμό. Αν δεν πάω τελικά, μου δώσατε ιδέα να βάλω κι εγώ μπασμα. Όχι δέκα -είναι πολλά -δύο τρία πιστεύω ότι ειναι αρκετά. Θέλει αρκετο νερό.

 12. Τα δέκα είναι πράγματι πολλά, υπολογίζω όμως ότι θα υπάρξουν και κάποιες απώλειες στην πορεία.
  Δεν ξέρω πώς λειτουργεί το κόψιμο του τσιγάρου με βελονισμό. Εγώ το έκοψα μαχαίρι από τη μια μέρα στην άλλη πριν από δέκα χρόνια. Αυτό που μπορώ όμως να σας πω με σιγουριά είναι ότι, παρά το ότι τα σωματικά συμπτώματα της στέρησης υποχωρούν μέσα σε ένα χρονικό διάστημα μερικών ημερών, η επιθυμία να ανάψεις ένα με τον καφέ ή αργά το βράδυ με το ποτό ή με φίλους γύρω από το τραπέζι μετά από ένα καλό φαγητό, δεν φεύγει ποτέ.

  Οι ντομάτες μου σε γενικές γραμμές πήγαν καλά. Δεν έχω παράπονο. Και σάλτσες κάναμε για το χειμώνα και κέτσαπ κάναμε και κρύες ντοματόσουπες μπόλικες ρουφήξαμε τα ζεστά βράδια στο μπαλκόνι… Επίσης πολύ καλά πήγαν οι πιπεριές και οι μελιτζάνες. Τα κολοκυθάκια και τα αγγούρια, έτσι κι έτσι. Έβαλα και λίγες πατάτες και στο τέλος πήρα γύρω στα είκοσι κιλά τα οποία τα καταχάρηκαν πρώτα απ’ όλους τα παιδιά. Αν σας περισσεύει λίγος χώρος δοκιμάστε το κι εσείς του χρόνου. Αξίζει τον κόπο.
  Θα προσέξατε ότι για ρόκα, σπανάκια, μαϊντανούς και λοιπές πρασινάδες δεν ανέφερα τίποτα. Το έκανα σκοπίμως διότι εκεί οι επιδόσεις ήταν για γέλια.
  Πανσέδες δεν έβαλα. Δεν το σκέφτηκα. Παρά το ότι τους τρώει η κόρη μου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s