Ε, και;

city.jpg

«Κωλοβροχή!»

Μέσα της βυθισμένος, περπατούσε εδώ και ώρα ο Β. κι αναλογιζόταν πόσο γκαντέμης ήταν. Μέχρι το σούπερ μάρκετ βγήκε να πάρει ένα γάλα και λίγες ελιές «θα περπατήσω» σκέφτηκε και βρήκε την ώρα να βρέξει, πέντε ολόκληρους μήνες δεν είχε ρίξει σταγόνα, στο κεφάλι του επάνω πίστευε τώρα ότι φτύνουν ταυτόχρονα εβδομήντα δύο χιλιάδες μικροσκοπικά ουρί, τόσα όσα και τα χρόνια του επί χίλια, τέτοιο βάρος ένιωθε μέρες σαν κι αυτή στα κόκαλά του και τα σάλια τους έτρεχαν στο κεφάλι του, μέσα στ’ αυτιά και πάνω στα γυαλιά του και ειδικά αυτό το τελευταίο το «πάνω στα γυαλιά του» τον τσάτιζε περισσότερο απ’ όλα, πιο πολύ κι απ’ το «μέσα από το γιακά και κατά μήκος της ράχης».

Σκυφτός κι εκ γενετής αόρατος περπατούσε, κολυμπούσε σχεδόν, κρατώντας σφιχτά τη σακούλα του και μόνο η αντανάκλαση στα βρωμόνερα του δρόμου επιβεβαίωνε την ύπαρξή του, κι αυτό μόνο για λίγο, τόσο όσο διαρκεί μια ματιά, μισή ανάσα, ένα ακριβώς βήμα πριν το παπούτσι του βυθιστεί στο νερόλακκο και διαλύσει το είδωλό του σε ομόκεντρους κύκλους από λάσπη σκουπίδια και νεκρά φύλλα.

«Κωλοβροχή!»

Στο μυαλό του έτριζε ένα μουντό καρουζέλ σκέψεων μικρών λαμπυρισμών χωρίς αρχή μέση και τέλος, σκέψεις κεντρομόλες που γυρνούσαν στο κεφάλι του.
«Ποιος ήταν αυτός που τον κοίταξε στο ταμείο γελούσε μαζί του θα περάσει ο ταχυδρόμος πρέπει να πληρώσει το ρεύμα να κόψει το τηλέφωνο έτσι κι αλλιώς χρόνια είχε να χτυπήσει για την ακρίβεια δεν είχε χτυπήσει ποτέ η κοπέλα στο φούρνο τι; ήταν σωστά τα ρέστα του φάνηκε να χαμογελάει πενήντα έξι λεπτά κι αυτή τα παπούτσια απ’ τον τσαγκάρη βρωμούσε κάτουρο το καταλάβαινε στα πρόσωπα των ανθρώπων οίκτος που τον κοιτούσαν με αηδία οίκτος με λύπη συμπόνια μίσος οίκτος αποστροφή μπάνιο πρέπει πλυντήριο να βάλει να πλύνει τα πιάτα τζακποτ στο τζόκερ είπε η τηλεόραση σάπια κρέατα σάπια ψάρια να πάρει σάπιοι άνθρωποι πετρέλαιο σάπιος πόλεμος σάπιος ουρανός σάπια ζωή σάπιος θάνατος και αν; τι θα τα κάνει τόσα λεφτά ποιος είναι πάλι αυτός με την ομπρέλα που έρχεται κατά πάνω του θα τον δει δεν θα τον δει θα πάει κάπου ζεστά στη Λουαχάνα οπωσδήποτε δεν τον είδε ακόμη κωλοβροχή! του έδωσε μια με τον ώμο να βράσει κανένα φιδέ κι ούτε συγγνώμη μόνος πάλι θα παλέψει και λάσπη και μόνος θα ηττηθεί και μόνος να και θα νικήσει το βρωμόσκυλο ο Βέγγος μόνος θα θριαμβεύσει λάσπη και μόνος λάσπη θα γελάσει ξέχασε όμως να πάρει αλάτι μόνος θα ξεχάσει προσοχή λάκκος με βρωμόνερα να πάρει να δώσει να πάει να είναι να μην θα / «

Όμως, εκείνη ακριβώς τη στιγμή, οι σκέψεις του διακόπηκαν καθώς μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου νωρίτερα τρεις ορόφους πάνω από το κεφάλι του το σκουριασμένο πλέγμα που συγκρατούσε μια μικρή πήλινη γλάστρα στα κάγκελα ενός μπαλκονιού έσπασε, αφήνοντας τη γλάστρα να διαγράψει μια αναπάντεχα ελεύθερη πτώση στο κενό. Η καλοψημένη ιταλική τερακότα καρφώθηκε με ταχύτητα 10 m/sec στο εύθραυστο κρανίο του διερχόμενου Β. ανοίγοντάς του μία τρύπα με διάμετρο 18 εκατοστά και βάθος από την κορυφή της στεφανιαίας ραφής ως το ύψος του ακουστικού πόρου, διαλύοντας τα βρεγματικά οστά, το μεγαλύτερο μέρος του μετωπιαίου και τα δύο κροταφικά. Μην αντέχοντας πλέον την εσωτερική πίεση στο κρανίο του, οι βολβοί των ματιών του ξεκόλλησαν και οι σκέψεις του Β., ξεχύθηκαν με τη μορφή πολτοποιημένου εγκεφαλικού ιστού από τις κόγχες, κύλησαν στο πέτο του πανωφοριού του κι από ‘κει κατέληξαν στη λακκούβα με τα λασπόνερα όπου ήταν βυθισμένα τα παπούτσια του.

Κι έτσι, απέμεινε να στέκεται εκεί όρθιος για ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο σχεδόν, που του φάνηκε να κρατάει τουλάχιστον εννιά, με τις κόγχες άδειες, τα μάτια του να κρέμονται από τα οπτικά νεύρα δίπλα στα μάγουλα και τη γλάστρα άθικτη καρφωμένη στο κεφάλι του.

Κρίμα που σ’ αυτό το σχεδόν ένα δευτερόλεπτο έβρεχε τόσο πολύ που κανένας άνθρωπος δεν ήταν στους δρόμους για να θαυμάσει εκείνο το παράξενο αέρινο φυτό να ξεπροβάλει με τα κάτασπρα ντελικάτα άνθη του, κατευθείαν μέσα από το κεφάλι του Β.

«Κωλοβροχή!»

11 thoughts on “Ε, και;

 1. πέντε λεπτά μετά , το μόνο που είδα ήταν ένας λεκές στην άσφαλτο και – νομίζω- μια υποψία βρεγματικού , κατηφόρισα στο 7en και χτύπησα έναν Ιλάι Ρόθ για να ‘ρθει η χολή μου στη θέση της…

  μαζί με το dvd , μου ‘δωσαν δώρο κι έναν βολβό (δεν ξέρω τι βολβό, δεν άνοιξα το φακελλάκι ακόμη)

 2. @ Κ.Κ.Μ.
  Περίεργο. Εμένα μου έδωσαν ομπρέλα-τουίτυ. Ίσως φταίει ο Jodorowsky. Την άλλη φορά θα χτυπήσω κι εγώ Roth.
  Ο βολβός είναι «ματιά». Τους είδα που τους είχαν στοιβιασμένους δίπλα στο ταμείο. Τους φυτεύουν νομίζω κατά τον Ιανουάριο και το αργότερο μέχρι τον Ιούλιο, γεμίζει το μπαλκόνι σου στρογγυλά ολόφρεσκα μάτια. Το ‘χω δει σε φωτογραφία. Τρώγονται ωμά αλλά και τηγανητά.

  @ Ντολλ, ντολλ…
  Έπεσαν στα νερά χωρίς να σπάσουν!
  Μετά όμως κάποιος τα πάτησε (μάλλον ο Κ.Κ.Μ. καθ’ οδόν για τον Roth). Στα επόμενα είκοσι λεπτά πέρασαν από πάνω τους: Ένα φορτηγό της ΔΕΥΑΞ, τρία ΙΧ, ένα πυροσβεστικό όχημα, τέσσερις πεζοί με μπότες, δύο με αθλητικά, οκτώ μηχανάκια delivery τύπου «πάπια», δύο ραδιοταξί, πέντε γάτες, η κυρία Ευτυχία (92) και δυο ελικόπτερα. Μετά απ’ αυτό δεν έμεινε ούτε κόκκαλο.
  Υ.Γ.: Μ’ αρέσετε πάντως γιατί με τις απορίες σας δίνετε κάθε φορά νέα ώθηση στην ιστορία. Τι δουλειά είχε π.χ. η κυρία Ευτυχία (92) τέτοια ώρα στους δρόμους; Μήπως πήγαινε κι αυτή στο 7en για Roth-Jodorowsky;

  @ Δημήτρη
  Δεν ξεκινάω μ΄αυτό το σκοπό. Μου «βγαίνει» στην πορεία. Κυρίως από την τσατίλα μου που μόλις βρέχει, γεμίζουν τα γυαλιά μου σταγόνες. :-)

  @ Myshkin vs Raskolnikov
  Εγώ τη γλάστρα είδα. Φλάντζες, πιστόνια, ρουλεμάν δεν είδα, ούτε και μύρισα τίποτα καμένο. Αν πράγματι ελλόχευε κάποιο σοβαρό μηχανικό πρόβλημα, το οποίο προηγείτο της μοιραίας πτώσης, τότε -εγώ τουλάχιστον- θα το εντόπιζα στη μη λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων.

 3. @ Λουΐζα
  Εντάξει, το παραδέχομαι πως μόλις τώρα ήπια την πρώτη γουλιά καφέ.
  .
  .
  Το βρωμόσκυλο τον Βέγγο;

  @ Κ.Κ.Μ.
  Για το βρωμόσκυλο τον Βέγγο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s