μια ατυχήσασα επαναστατική πράξη

[Βουλή των Ελλήνων]

[Ώρα 4:24]

Ακτιβιστές κολονοσκόποι επιτίθενται στην ομάδα περιφρούρησης της Βουλής με ηρεμιστικές ενέσεις και νευροπαραλυτικούς υποκλυσμούς. Ένας ένας οι αναισθητοποιημένοι σκοποί στοιβάζονται σε κλειστό φορτηγάκι κι απομακρύνονται απ’ την περιοχή. Κλιμάκιο ειδικά εκπαιδευμένων μελών της οργάνωσης σφραγίζει το κτίριο ψεκάζοντας με ένα μείγμα από λάσπη, δυσφορία και τοξικά περιττώματα όλες τις εισόδους και τα παράθυρα του ισογείου. Ένα βαν που έχει μετατραπεί σε Κινητή Μονάδα Κολονοσκόπησης οδηγείται μπροστά στην κεντρική είσοδο της Βουλής. Πέντε ακτιβιστές κολονοσκόποι παραμένουν μέσα στο όχημα, ενώ άλλοι είκοσι ακροβολίζονται στην περίμετρο του κτιρίου.

[Ώρα: 6:43]

Ένα συνεργείο καθαρισμού που προσεγγίζει το κτίριο εντοπίζεται από την περιμετρική φρουρά και αναισθητοποιείται επί τόπου με μια ριπή ελαφρά συμπυκνωμένης αποχαύνωσης σε αέρια μορφή.

[Ώρα 9:15]

Οι πρώτοι βουλευτές καταφθάνουν, αιχμαλωτίζονται και πέντε από αυτούς οδηγούνται σε κατάσταση «ελαφριάς μέθης» στο βαν, όπου υποβάλλονται σε επτά διαδοχικούς υποκλυσμούς ο καθένας εκ των οποίων ο τελευταίος με λαμπρυντικό πιάτων. Μεγάλες ποσότητες περιττωμάτων απομακρύνονται αρχικά με φτυάρια κι έπειτα με κουβάδες μεταφέρονται σε μια άκρη του προαύλιου χώρου της Βουλής.

Μέσα στο βαν, ο επικεφαλής της ομάδας των ακτιβιστών κολονοσκόπων επιθεωρεί τα εκτεθειμένα οπίσθια των βουλευτών και γυρίζοντας προς τον τεχνικό βοηθό, γνέφει αποφασιστικά. Ο τεχνικός βοηθός έχει ριχτεί με τα μούτρα στη δουλειά. Υπολογισμοί, έλεγχος καλωδιώσεων, ρύθμιση των οθόνων… Δάχτυλα που χορεύουν πάνω στο πληκτρολόγιο, μια μακριά γραμμή δεδομένων… password: ********… Enter….

20.000.000 τηλεοπτικές οθόνες τρεμοπαίζουν ελαφρά καθώς το πειρατικό δορυφορικό σήμα βουτάει στα κεντρικά «πιάτα» των τηλεοπτικών σταθμών της χώρας και αφού πρώτα μπλοκάρει κάθε άλλη εκπομπή, ξεχύνεται –άυλο, άτρωτο κι εξαγριωμένο – στους δέκτες της μέσης ελληνικής οικογένειας.

[Ώρα 10:00]

Το σποτ κολονοσκόπησης:

Η ελληνική σημαία ανεμίζει στον αέρα. Ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος.

Αλλαγή πλάνου: Οι πέντε ακτιβιστές κολονοσκόποι όρθιοι μέσα στο βαν. Φοράνε χειρουργικές μάσκες και λαστιχένια γάντια. Μπροστά τους σκυμμένοι οι πέντε βουλευτές. Ένας από τους ακτιβιστές παίρνει στα χέρια του εύκαμπτο ενδοσκόπιο και αφού το αλείφει με λίγη βαζελίνη το χώνει χωρίς καθυστέρηση στον πρωκτό του πρώτου από αριστερά βουλευτή.

Νέα αλλαγή πλάνου: Το εσωτερικό του εντέρου του ημιαναίσθητου πολιτικού. Εικόνα από το ενδοσκόπιο και ενημερωτικό κείμενο στο κάτω μέρος της οθόνης: Όνομα, Επώνυμο, Βουλευτής της τάδε παράταξης.

[Ώρα 10:12]

Έξω από το κτίριο της Βουλής έχουν στηθεί ήδη δύο γιγαντοοθόνες και αρκετός κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται. Πέντε φανατικοί τραμπούκοι των Σωμάτων Καταστολής πασχίζουν ν’ ανοίξουν δρόμο μέσα από το πλήθος, όμως ο κόσμος έχει πυκνώσει πια τόσο πολύ που δημιουργεί μια αδιαπέραστη ανθρώπινη αλυσίδα. Οι τραμπούκοι πεθαίνουν από ασφυξία και τα πτώματά τους ξεβράζονται δύο οικοδομικά τετράγωνα πιο κάτω μ’ όλα τα κόκαλά τους κονιορτοποιημένα.

Ο ακτιβιστής κολονοσκόπος με την ειδική κάμερα, έχει στο μεταξύ τελειώσει με την πρώτη πεντάδα και προετοιμάζει τη δεύτερη. Ελαφριά μέθη, υποκλυσμοί… απομάκρυνση περιττωμάτων…

Ακούγονται τα πρώτα δειλά χειροκροτήματα από το συγκεντρωμένο πλήθος.

[Ώρα: 12:52]

Μετά από 42 διαδοχικές κολονοσκοπήσεις και 294 υποκλυσμούς, το πρόβλημα με τα σκατά γιγαντώνεται. Οικολογικές οργανώσεις διαμαρτύρονται για την ανεύθυνη αντιμετώπιση του προβλήματος από τους καταληψίες και συγκρούονται με ομάδες του συγκεντρωμένου πλήθους που επιθυμούν τη συνέχιση της διαδικασίας. Πέφτουν ψιλές, ανοίγουν και μερικές μύτες. Τα περιττώματα κυλούν έξω από το προαύλιο της Βουλής και πλημμυρίζουν την Πλατεία Συντάγματος.

Δημοσιογράφοι και ειδικοί αναλυτές έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και καταγράφουν τις αντιδράσεις του κόσμου. Κάποια πρώτα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων κυκλοφορούν σε προχειροτυπωμένα φυλλάδια και από στόμα σε στόμα:

Δημοτικότητα του Τάδε Βουλευτή (Όνομα-Επώνυμο-Παράταξη)

Προ κολονοσκόπησης: 32,1%

Μετά από την κολονοσκόπηση: 38,3%

Δημοτικότητα του Δείνα Βουλευτή (Όνομα-Επώνυμο-Παράταξη)

Προ κολονοσκόπησης: 29,7%

Μετά από την κολονοσκόπηση: 35,2%

κ.ο.κ.

(συν. ερωτηθέντων 1000 άτομα)

«Δικέ μου, αυτό είναι debate… Όχι εκείνες οι σούπες που στήνουν οι λακέδες των μεγαλοεκδοτών…».

Το πλήθος επιδοκιμάζει με ενθουσιασμό.

[Ώρα 14:34]

Δέκα σούπερ πούμα αποβιβάζουν με σχοινιά 198 βουλευτές που μόλις έμαθαν τ’ αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, συγκεντρώθηκαν απαιτώντας από τον Γενικό Διοικητή Αεροπορίας την άμεση μεταφορά τους στο χώρο της Βουλής ούτως ώστε να υποβληθούν οικειοθελώς σε live κολονοσκόπηση. Δεκάδες υποψήφιοι στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές συρρέουν για τον ίδιο λόγο, απ’ τους γειτονικούς νομούς με κάθε μέσο και προσπαθούν να σπάσουν τον κλοιό του συγκεντρωμένου πλήθους για να φτάσουν στο βαν.

[Ώρα 15:21]

Οι ακτιβιστές κολονοσκόποι, αιφνιδιασμένοι από την αναπάντεχα δυσάρεστη τροπή που πήρε η διαμαρτυρία τους, εγκαταλείπουν την αποστολή και δραπετεύουν με τη μέθοδο της λοβοτομής. Πίσω τους, αφήνουν όλο τον εξοπλισμό και δεκάδες αλλόφρονες υποψήφιους βουλευτές να κλαίνε και να ουρλιάζουν εκλιπαρώντας για την κολονοσκόπηση που δικαιούνται.

[Ώρα 16:07]

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Οι υποψήφιοι έχουν γίνει ένα κουβάρι μέσα και έξω από το βαν. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς έχουν πετάξει ή σκίσει τα ρούχα τους και προχωρούν τώρα μόνοι τους σε βιαστικούς επιτόπιους υποκλυσμούς προκειμένου να προβάλουν μια πιο σαφή εικόνα στους ψηφοφόρους τους. Παλεύουν γυμνοί μέσα σε μια λίμνη από περιττώματα, προσπαθώντας ν’ αρπάξει ο ένας από τα χέρια του άλλου το μοναδικό ενδοσκόπιο που υπάρχει. Μόλις κάποιος το καταφέρνει, το χώνει χωρίς καθυστέρηση (και χωρίς βαζελίνη) στον πρωκτό του ουρλιάζοντας: «Ονομάζομαι έτσι κι έτσι και ανήκω στην τάδε παράταξη!». Συνήθως μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα κάποιος άλλος θα το τραβήξει για να το χώσει στη συνέχεια –αν προλάβει- στον δικό του.

Απ’ έξω, το ενθουσιώδες πλήθος, μετατρέπεται σε όχλο που παραληρεί.

Οι επόμενες μέρες

Οι υποψήφιοι της επαρχίας και όσοι δεν έχουν πρόσβαση στα τηλεοπτικά δίκτυα, συνοδευόμενοι από τοπικές αγέλες κομματόσκυλων οργώνουν τις εκλογικές τους περιφέρειες απ’ άκρη σ’ άκρη:

Τοκ, τοκ…

«Γειά σας! Είμαι ο υποψήφιος βουλευτής της περιφέρειάς σας… Τι μπορώ να κάνω για σας;»

«Να πας να γαμηθείς ρε μαλάκα!»

«Με μεγάλη μου χαρά, κύριε!»

————————

Σιωπή στην αίθουσα συσκέψεων

Advertisements

9 thoughts on “μια ατυχήσασα επαναστατική πράξη

 1. αυτό α-κρι-βώς είχε στο μυαλό του κι ο Πάτρικ Ζίσκιντ να γράψει αλλά στο τέλος κι αφού τον πίεσε αφόρητα ο απολιτίκ εκδότης του, μας ξεπέταξε με κάτι άνευρα και πολιτικά ορθά για αρώματα..

  μας ορθοσκοπήσατε master !

 2. Τα καλά σας λόγια με συγκινούν και μου δίνουν το κουράγιο να συνεχίσω την πορεία μου, σ’ αυτόν το δύσοσμο και ανώμαλο δρόμο προς την τελική αυτοδυναμία.
  Πολλές είναι οι φορές που αναρωτιέμαι:
  «Τι θα ‘κανα χωρίς εσάς;»

 3. Kai omos, sta ellinika i leksi «ekloges» exei safi ixitiki omoiotita (kai isos perissotero alithofani) me ti lesi «ekdores».
  De blepo to problima agapite kopoloso.

  De xreiazetai pisti metafrasi: allos laos, alli koultoura. APODOSI DIALOGON xreiazetai (bl. Natassa Sireggela).

  Meta timis,

  Dr. kots.

 4. Ελάτε τώρα…
  Η κα Συρεγγέλα αποδίδει το «fuck you» ως «χάσου από μπροστά μου» και το «shit» ως «να πάρει». Σκεφτείτε μόνο σε τι σκοτεινούς αβύσσους θα είχαμε βυθιστεί ως έθνος εάν αφήναμε πάνω της την απόδοση στα ελληνικά του «Μεγάλου Σύγχρονου Λεξικού Σεξουαλικών Όρων & Διαστροφών».

  Υ.Γ.: Χαίρομαι που σας βλέπω εδώ :-)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s